Sidor

lördag 9 juli 2011

Hoppade in i bilen...

...10.30 igår med autopiloten inställd på Vansbro. Dags alltså för Vansbro Halvsim och den tredje av fyra delar i Klassikerhalvan som jag håller på att genomföra under 2011. Kom fram i god tid innan loppet startade och hann köpa ett par grymt schyssta simglasögon. Ett par Head Tiger med spegelglas och något specialsilikon på som jag förstod att man måste ha för att vara med i matchen ;-). Drog en näringsoriktig måltid en timme innan start som estod av en Baguette med räkröra på och en halvlite Coca-Cola till. Kolhydrater - check ;-).

Hade ingen aning om hur det skulle vara att plumsa i och försöka ta sig från start till mål. Skäms lite för den obefintliga träningen innan loppet. Hade inte ens testat våtdräkten i vatten. Simmat 1500 meter kan jag inte ens dra mig till minnes att jag tidigare gjort. Kanske någon gång förresten under alla de timmar jag spenderade på badhuset i uppväxtstaden där jag faktiskt tog en del märken på den tiden det begav sig. Jag tror även att alla dessa timmar var en bra förutsättning för loppet igår även om det måste vara trettio år sedan den träningen ägde rum.  Det verkade som jag hade rätt schysst teknik för jag upplevde att det hela tiden var kö i vattnet och jag fick kryssa mig fram mellan de andra deltagarna. Blev en ordentlig blandning av bröstsim och crawl och annat sprattel när det var som mest ont om plats. Helt plötsligt efter drygt halva sträckan så upptäckte jag simmare med andra färger på simmössan och undrade om jag simmat fel men det visade sig att det var simmare från startgrupper innan min (7 olika startgrupper och varje startgrupp med sin färg på mössan). Kände att jag hade jätteflyt och tog i för "kung och fosterland". När jag hade dunkat handen med armbandet som bar tidtagningschippet på anvisad plats var jag så ivrig och fylld med kroppens eget raketbränsle att jag slogg i stortån i uppstigningsrampen så jag skar mig en del. Väl uppe på land var jag tydligen så yr i skallen att det märktes så en funktionär kom och knäppte upp våtrdräkten i nacken "så att jag skulle få luft". Det var ju vänligt men i själva verket var jag bara så himla speedad efter loppet så jag knappt visste var jag skulle ta vägen :-). Det var så jäkla kul och inte blev det mindre roligt när jag såg att jag simmat 1500 meter på 37.01 och hade mängder med simmare bakom mig som rumlade in i mål en bra stund efter att jag var klar. Av drygt 1100 som gick i mål så var min tid på plats 242 vilket jag är grymt nöjd med :-).

Var rätt sliten när jag kom hem igår kväll och tror nog att bilkörningen var det som var mest ansträngande under gårdagen. Att det blir Vansbrosimning igen är det inget snack om och jag ser redan fram mot nästa år då det är dags för 3000 m. Konstig känsla trots att jag har ont ta mig sjutton överallt. Nacken fortfarande stel och öm, benhinna vänster ben stram och öm och så dök det upp en ny krämpa i höger knä vid simningen igår samt ett hyggligt skärsår i höger stortå...är nog bara att inse att det ingår i paketet "livsstilsomställningsresa". Känns i alla fall bra mycket bättre med de träningsrelaterade krämporna jag drar på mig än de "vällevnadskrämpor" jag tidigare var drabbad av :-).

Nu blir det en dag i vilans tecken (dock inte i soffan utan ur ett träningsperspektiv...)

Ha en skön lördag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar