Sidor

söndag 8 december 2013

I torsdagskväll stack...

...vi iväg mot Orsa Grönklitt för årets skidträningsläger. Vi var väl inte alltför optimistiska vad beträffar snötillgången men efter Falun tändes hoppet om att få åka lite mer spår än bara konstsnö. Snön började fullkomligen att vräka ner. Vi bodde såklart högst upp bland stugorna och de sista 500 metrarna fram var riktigt spännande och det slutade med att vi fick skotta vägen för hand för att få med oss bilarna hela vägen.


Blev riktigt sent innan vi kunde luta huvudet mot kudden och knoppa in.

På fredag förmiddag var det dags för säsongens första längdskidspass och det var en riktig rysare. Snacka om Bambi på hal is. Kändes som jag hade felvallat och ingen styrsel alls i kroppen. Blev några varv på 3-km spåret innan det var dags för lunch. Smarrig korv stroganoff och sliten efter förmiddagens premiärrunda slumrade jag till en stund och var rätt mosig när Niclas dök upp för att hålla vallakurs för oss. Kan säga att hans vallautrustning var lite mer komplett än vad min är.


Oj vad bra genomgång det blev. Vi blev många kunskaper rikare vad beträffar spann, fäste och glid. På begäran visade Niclas även tekniken för när man lägger pulver på glidytorna. Vi var lättade att den övningen funkade utan att brandlarmet utlöstes!


Med de nya vallakunskaperna drog vi på lite nytt fäste och fick godkänt av Niclas och stack ut på dagens andra pass men denna gång med magister Niclas som genomförde ca 90 min teknikträning med oss och genast kändes det mycket bättre i spåret än vad förmiddagens pass gjorde. Kvällens middag som var ugnsbakad fläskfilé och potatisgratäng satt som en smäck och när jag somnade var det som någon tryckte på en strömbrytare...klick...svart..borta.

På lördagsmorgonen fick jag nästan lite gåshud när jag tittade ut och såg solen titta fram.


Inte galet kallt utan runt -10 och bara att ge sig ut i spåret efter en stadig skidåkarfrukost. Nu med några timmars skidåkning i kroppen från fredagen och inte beroende av elljusspåret kunde vi ta oss an de lite längre spåren och det var riktigt nice.


Eftermiddagspasset la vi också så att vi kunde sticka iväg på de längre spåren innan mörkret la sig. Enormt fin åkning och lite magiskt när solen gick ner och den sista sträckan blev i månljus med lite hjälp av Leffes pannlampa. Även denna kväll var jag extremt lättsövd och efter bastu och pulled pork till middag och några glas rött tryckte någon på strömbrytaren och kontakten med omgivningen bröts ZZZZZZ...

Idag var det uppstigning, schysst frukost, urstädning av stugan och sedan iväg till det femte och sista passet på tre dagar. Just nu i bilen och har passerat Gävle. Riktigt mör i kroppen, framförallt lår och ljumskar har fått sig en rejäl omgång :). Längtar massor efter mina tjejer nu och det ska bli fint att komma hem :)!

Tack till gänget som varit med i helgen - Roger, Mats, Katarina, Leif och Micke.

Avslutar med en selfie tagen i solnedgången vid toppstugan


Ha en skön söndagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar