Sidor

måndag 9 juni 2014

Vilket jädra bra team...

...jag och Malin var på HalvVättern igår.


På lördagseftermiddagen stack vi ner till Linköping med våra vänner David och Nina för att ha lite närmare till starten i Motala 09:40 på söndagen.

Vi var i mycket bra tid till starten och var inte ensamma direkt...


...Ca 7000 pers som skulle starta. Hur bra planerat som helst av arrangören och ca 40-50 pers släpps iväg med ett par minuters mellanrum.

Vi hade som målsättning att vara riktigt nöjda om vi gick i mål under 6 timmar. Första milen hade vi sällskap av David och Nina men släppte dem sedan då de hade tuffare målsättning än vad vi hade. Efter de 3 första milen såg det riktigt bra ut och vi låg på ca 28km/h alltså god marginal för sub 6. Men då fick Malin helt plötsligt ont på ställen hon aldrig känt av tidigare även på längre distanser. Vi gick i depå och tog av lite vindkläder och sedan började klättringen uppför och vi beslutade oss att ta det lugnt. Jag är inte sen att erkänna att jag var rätt sliten efter förra helgens Stockholm Marathon så lite lugnare tempo gjorde inte så mycket. Efter stigningen och en bit på platten hade vårt snittempot sjunkit drastiskt till 22.9km/h och målsättningen fick också ändras till att ta oss i mål över huvud taget. Men så helt plötsligt vände det och Malins känningar försvann och jag var lite piggare. Sakta men säkert höjdes tempot och efter kanske 2/3 av loppet var vi uppe i 25.2km/h och jag sa att vi faktiskt hade möjlighet att klara det på sub 6. Vi tuggade på och struntade i depåstopp bortsett från den sista eftersom vattnet var helt slut. De sista milen in till Motala växte pannbenet några millimeter till och slet som tokar. Snacka om härlig känsla när vi rullar i mål på 5:55:50 och Malin har så mycket endorfiner att hon spurtar på upploppet :)!

Det blev en riktigt bra helg tillsammans och stort grattis till Malin som gjorde sin första 15-milare och det på målsättningstiden och till David och Nina som tog sig i mål på sub 5!

Nu vila några dagar sedan måste jag ta tag i simningen för om mindre än en månad är det Vansbro Triathlon :).

Ha en skön måndag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar