Sidor

onsdag 24 oktober 2012

Med siktet inställt på...

...halv Ironmandistans i juli nästa år försöker jag ta träningen på lite allvar och går inte bara på crawlkurs utan försöker få lite fart på löpningen också. Var därför på en mycket intressant och bra löparworkshop med MarathonMia och Specialistgruppen igår. Det blev videoanalys och rörelsescreening och sedan löpträning. Fick en hel del bra tips på hur jag ska justera min hållning och förbättra "löpcykeln" efter det första momentet. Efter enbart 4k löpning med Mia som körde andningsövningar och några enklare löpskoleövningar förstår jag att jag har massor att lära om löpning. Jag känner det även fysiskt idag vill jag lova. Höfterna ömmar som efter värsta militärträningspasset. Även vaderna fick sig en omgång av de till synes enkla övningarna och jag funderar igen över hur det kommer att kännas i kroppen efter 1,9k simning, 90k cykling och 21k löpning...! Men va f-n jag har ju precis klivit på träningståget igen och har gett mig sjutton på att det ska genomföras och det med glädje :)! Idag stod det morgonlöpning på träningsschemat men det hade nog varit galet att köra det med den känslan jag har i höfterna idag så det blev helt enkelt vilodag.

Har även sedan i söndags ställt om kosten för att få en lite mer stabil blodsockerkurva och inte vara sugen på något hela tiden. Det är så lätt att hamna i träsket och då går det av bara farten att dra i sig ett gäng mackor medan kvällsmaten står på spisen :-0! Inte hållbart i längden då energiintaget vida överstiger det jag gör av med och jag vet ju att jag mår bra mycket bättre av att dra ner på det som triggar blodsockret. Det har faktiskt gått över förväntan de tre första dagarna. Mellanmålet är infört på schemat igen och det är faktiskt inte så tokigt med lite Kesella mellan måltiderna.


I går slog jag faktiskt till på en skivad banan i Kesellan innan löparworkshopen ;). Till lunch idag var det riktig fest med äldsta dotterns hemlagade köttbullar och till det sallad med broccoli och blomkål samt en rejäl klick Keso.


I morgon är det rullskidor på träningsschemat och då ska det tekniktränas vill jag lova. Det är magen som ska få jobba och inte enbart armarna :).

Ha en skön onsdagskväll!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar