Sidor

söndag 19 augusti 2012

Ironman Kalmar var...

...fantastiskt att vara åskådare på i lördags :). Lånade en cykel och trampade in till starten och det var en magisk morgon och jag fick ordentlig gåshud när nationalsången ljöd strax innan start.




Många åskådare hade tagit sig till starten för att se de 1500 deltagarna kasta sig i vattnet i den första Ironmantävlingen i Skandinavien. Helt fantastiskt att se både eliten och motionärer starta samtidigt. Trodde det skulle bli stökigt när eliten varvade i simningen men det såg ut att fungera bra. Nedan ses de med röd simmössa gå om de i vit.




Den sista simmaren upp ur vattnet hade fem minuters marginal innan maxtiden på 2.20 nåddes. Snacka om att hon hade publikstöd de sista 200-300 metrarna och i växlingsområdet där det måste ha känts rätt ensamt.




Jag hade verkligen en kanondag när jag cyklade mellan olika platser i Kalmar och tittade på delar av tävlingen. Bilden nedan är tagen strax efter att de första cyklisterna kommit tillbaka från sträckan på Öland och har cirka 6 mil kvar till växlingen för löpning. Tyvärr blev det sista bilden med iPhonen eftersom batteriet gav upp av allt filmande men fler bilder finns på Turfmobilen så det blir en del två av detta inlägg när jag laddat över bilderna...



Ha en skön kväll!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar